NFT Özelliklerini Entegre Etmek Adına Facebook Gerekli Çalışmalara Başladı

Facebook, şirket adını Meta olarak değiştirdikten sonra metaverse ve NFT üzerine olan çalışmalar hızlandı. Facebook platformuna NFT'leri göstermek için Meta, gerekli özelliği entegre etmeye hazırlanıyor.

NFT alanında hızını kesmeden gerekli çalışmaları sürdüren Meta, ABD içerisinde bulunan içerik oluşturucuları için Facebook sosyal medya platformuna NFT resimlerini sergilemek için gerekli özellikleri sundu.

Geçtiğimiz aylarda Instagram için NFT çalışmalarına başladığını duyuran Meta, ABD içerisinde bulunan içerik üreticileri için Polygon ve Ethereum tabanı üzerinde hazırlanmış NFT'lerin gösterimi için gerekli çalışmalara başladığına dair birtakım açıklamalarda bulunmuştu. Bunların yanı sıra Meta şirketinin Flow ve Solana tabanlı sistemlerde oluşturulmuş NFT'leri yayınlamaya yönelik desteğin verileceğinin altını çizerek belirtti.

Navdeep Singh (Meta Ürün Müdürü) tarafından yapılan Twitter paylaşımında, Facebook platformunda NFT görüntülerin nasıl gözükeceğine dair bir görsel paylaşımında bulundu. Açıklamasında ise kullanıcıların Facebook profillerinde yer alan NFT görsellerini paylaşabilecekleri bir dijital koleksiyon isminde bir sekmenin bulunacağını belirtti.

Kullanıcıların yapabileceklerine değinecek olursak, istekleri dahilinde kripto para cüzdanlarını Facebook profilleriyle bağlayabilecekler. Bunların yanı sıra NFT görsellerine Facebook gönderilerine yapılan yorum, beğeni gibi tepkiler gösterilip paylaşılabilecekler. 

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.