Nvidia Çalışanlarının Şifreleri Hackerlar Tarafından İnternette

Nvidia çalışanlarının şifreleri ve kimlik bilgileri Lapsus$ isimli hacker grubu tarafından internet ortamına yayıldı. Hackerlar, RTX ekran kartlarının kaynak kodlarının paylaşılması için Nvidia'yı tehdit etmişlerdi.


Nvidia üzerindeki baskıyı hackerlar arttırıyor. Lapsus$ isimli hacker grubu Nvidia'ya ait DLSS kaynak kodlarını sızdırıp ekran kartı üreticisi firmaya taleplerinin gerçekleştirilmesi için cuma gününe kadar bir süre tanımışlardı. Hackerların Nvidia'dan istedikleri iki önemli istekli vardı. Bunlardan ilki, RTX 30 serisi olan kartlardan kripto madenciliği için konan bir limit yazılımının (cryptocurrency) kaldırılması. İkinci istekleri ise RTX ekran kartları sürücülerinin açık kaynak kodlarının paylaşılmasıydı.

Nvidia, hackerların bu isteklerini umursamadı. Bu umursamazlığın ardından Lapsus$ isimli hacker grubu Nvidia sunucularına yaptığı siber saldırı sonucundan tam olarak 1TB boyutundaki kullanıcı bilgisini ele geçirdi.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.