Nvidia RTX 3000 Serisi Kartların Fiyatları Ucuzlayacak

RTX 3000 serisi stok fazlalığı problemiyle baş başa kalan Nvidia, elinde fazladan kalan ekran kartlarını eritmek için fiyatlarda indirim yaptı.

Bitcoin madenciliğinin revaçta olduğu zamanlarda ekran kartı stoğu tarafında çok ciddi sorunlar bulunuyordu. Kripto madenciliğine olan heves ve yatırımlar azalınca doğrudan ekran kartlarına olan talep azaldı ve RTX 3000 serisi çipler arttı. Bugünlerde özellikle Nvidia için RTX 3000 serisi ekran kartlarında stok fazlalığı durumu yaşandı.


Nvidia ekran kartı üretimi konusunda alınan bilgilere göre zamanında stok yetiştiremeyen şirket şimdilerde aşırı stok durumuyla ciddi mücadele veriyor. Herkesin bildiği üzere yıl bitmeden Nvidia RTX 4000 serisi ekran kartlarını duyuracak ve üretime geçecek ancak üretimden önce ve en kısa sürede sellerindeki stok fazlalıklarını eritmesi gerekiyor. Bu sebeple fiyatlarda azımsanmayacak kadar bir fiyat indiriminde bulundu.

Fiyatları aşağıya çeken Nvidia, elindeki çipleri ASus, Msi, Gigabyte gibi üreticilere göndermeye başladı. Yaşanan bu fiyat indirimi parkende satışa yansıması birkaç haftayı bulması aynı  şekilde fiyatlara da yansıması bekleniyor. 

 Kaynak: https://winfuture.de/news,131495.html

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.