Nvidia RTX A5500 Masaüstü Ve Dizüstü Bilgisayarlarda Yer Alacak

Nvidia profesyonel anlamda iş yapan kişiler için hitap edecek ekran kartları üretmeye devam ediyor. Yeni gelecek ekran kartı hata düzeltme desteği barındıran bellek ile gelecek olan ekran kart RTX A5500 masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için geliyor.

Geleneksel grafik teknolojileri konferansında Nvidia, yeni nesil sunucu mimarilerini tanıttı. Ancak profesyonel kullanıcıları için muhteşem bir sürpriz yaparak A serisi grafik kartlarını duyurdu.

Konferansta tanıtılan RTX A5500 ekran kartı daha çok profesyonel iş yapan kişiler için hazırlandı. RTX 3000 serisine nazaran GDDR6X bellek kullanımı yerine ECC hata düzeltme desteği bulunan GDDR6 bellek tercih edildi. Yapılan bu tercih ile kullanıcılara hızdan çok kullanım verimliliğine odaklanıldı. 


Masaüstü kısmında bir süredir ekran kartları çıkarmaya devam eden Nvidia, A serisi ekran kartlarında değişikliğe giderek RTX A5500 ekran kartı masaüstü ve dizüstü laptoplarda kullanılabilecek olması kullanıcı açısından daha iyi bir seçenek olmuş. Cihazın içeriğine bakacak olursak, 10240 CUDA çekirdeği barındıran ekran kartında ikinci nesil RT çekirdeği, 320 Tensor çekirdeği bulundurarak verimliliği arttırıldı. 24 GB GDDR6 bellek 768 GB/s bant genişliği bulundurmasının yanında NVLink desteği de var. Yapa zeka performansı 272.8 TFLOPS seviyesinde olması gayet iyi.

Dizüstü tarafına bakıldığında profesyonellere en iyi ekran kartı gücünü RTX A5500 sağlayacağı görülüyor. 7424 CUDA çekirdeği bulunan bu seride 58 RT çekirdeği ve 232 Tensor çekirdeği  var. Bunların yanı sıra 16 GB GDDR6 bellek, 512 GB/s bant genişliği, 197.8 TFLOPS yapay zeka performansı ile muhteşem özellikler sunuyor. Ancak dizüstü ekran kartında ne yazık ki ECC bulunmuyor. İlerleyen süreçte teknik özellikler hakkında ve çıkış tarihileri hakkında detaylar paylaşılması bekleniyor.

Kaynak: https://videocardz.com/newz/nvidia-launches-multiple-workstation-gpus-desktop-rtx-a5500-with-rtx-3080-ti-specs-and-6-new-laptop-skus?

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.