Nvidia Yeni Teknolojisini Tanıttı: Instant NeRF

Yatırımlarını yapay zeka teknolojileri üzerine arttıran ve sektörde önde gelen firma olmak adına kullanıcılarına yepyeni teknolojiler sunmaya devam eden Nvidia, iki boyutlu fotoğrafları üç boyutlu gösterecek yeni teknolojisi olan Instant NeRF tanıtımını gerçekleştirdi.

Amerika'da düzenlenen GDC 2022 etkinliğinde geliştirdiği yapay zekalar hakkında yeni bilgiler paylaşımında bulunan Nvidia, iki boyutlu fotoğrafları üç boyutlu görüntüler oluşturulmasını sağlayan Instant NeRF teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Neural Radiance Field isminin bir kısalması olan NeRF terimi, hareketsiz görüntüleri yapay zeka desteği ile üç boyutlu sahneler oluşturulmasında kullanılan bir teknik olarak biliniyor. Eğer bu görüntüler kullanılmak istenirse işlemlerin gerçekleşmesi için günler geçmesi gerekiyor. Ancak günler süren bu işlemler tarihe karışarak, yapay zeka tensor çekirdeklerini kullanarak bin kata kadar azaltmayı başararak üç boyutlu sahneler elde etmek günler yerine dakikalara bıraktı.

Nvidia konferansta bu teknolojinin sadece iki boyutlu teknolojilerin üç boyutlu sahnelere dönüştürülmesinde kullanılmayacağını sanal dünya içerisinde bulunan avatarlar veya sahneler oluşturmak, video konferanslarda üç boyutlu olarak bulunmak gibi farklı ortamlarda ve alanlarda kullanılabileceğinin altını çizdi. 

Geliştirilen teknoloji hakkında Nvidia'nın yayınladığı detaylı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.