Opera Web Tarayıcısına Sekiz Adet Blockchain Ağı Desteği Getirdi

Opera web arama motorunda kullanıcılarına sunduğu kripto cüzdan özelliği çeşitlendirilerek Ethereum, Bitcoin, Polygon ve Solana gibi sekiz adet blockchain desteği getirdi.

Popüler web tarayıcıları arasında bulunan Opera, kullanıcılarına daha kullanılabilir bir ortam sunmak için geliştirdiği yeni özelliklerle sık sık gündeme gelmeye başladı. Yeni getirdiği özellikle merkezi olmayan uygulamalara yani (dApp) hizmetlerine erişimi kolaylaştırdı. Bitcoin, Ethereum gibi sekiz yeni blokchain ağını desteklediklerini Twitter üzerinden açıkladı. 

Opera web tarayıcısına yeni eklenen Ethereum, Bitcoin, Solana ve Polygon desteği getirilmesinin yanında Deversifi, Celo, Ronin, StarEx, IXO ve Neveros desteğide bulunuyor.

Jorgen Arnesen (Opera Mobil Başkan Yardımcısı), bu gelişme ile ilgili şu ifadelerde bulundu: "Ortalama bir web kullanıcısı web3 ile uğraşmakta tereddütleri bulunuyor olabilir. Polygon, Solana ve diğer destek sunduğumuz blocchain ağları ile mobil tarayıcımıza entegre ederek, bu teknolojileri kullanarak kendilerine ait özel bir tarayıcı güvenliği, aşinalığı sağlayarak erişim sağlayabilirler."

Hatırlatmakta fayda var.Bu yılın başlarında Opera, mobil ve masaüstü web tarayıcıları için Crypto Browser Project'i genel beta sürümünü kullanıcıların erişimine açmıştı.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.