PC Platformunda Elden Ring Oynayanlar İçin Ciddi Problem Var

Son zamanlarda en popüler oyunların başında gelen ve anlık en çok oyuncuya ulaşma gibi rekorlar üstüne rekor kıran Elden Ring'in PC sürümü bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradı. Kayıt dosyaların bir bir bozulan oyuncuların oyun içerisinde geçirmiş oldukları zaman heba oluyor.

Zamanında Dark Souls 3 oyununda bir açıktan faydalanan bilgisayar korsanları izin olmaksızın bütün kodları çalmıştı ve bunun üstüne geliştirici ekip FromSoftware yeni çıkış yapan oyunlarında yeni bir saldırının yaşanması ile sarsıldı. Bu sefer bilgisayar korsanlarının hedefinde günümüzün popüler oyunu Elden Ring var.

Birçok platform üzerinde gündeme getirilen konuya göre bilgisayar korsanları oyun içerisinde buldukları bir açıkla kayıt dosyalarını bozduğu fark edildi. Oyunu oynayan kişi kayıtlı dosyayı açtığı sırada karakteri sürekli olarak ölüyor ve oynanmaz duruma getiriliyor. Bu sebeple oynanış süresi yüz saati aşmış bir çok oyuncu mağdur durumda.

Yayıncı firma Bandai Namco ve geliştirici firma FromSoftWare karşılaşılan durum hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Bu olayla karşılaşan oyunculara çevrim içi özelliğin kapatılması ve hızlı bir şekilde ölmeden hemen önce Alt+F4 tuşlarına basarak oynadığınız karakteri Site of Grace bölgesine gönderebilecekleri paylaşılan tavsiyeler arasında yer alıyor.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.