PlayStation 5 Pro Hakkında Detaylar Ortaya Çıktı

Güncellenmiş PlayStation 5 Pro oyun konsolu 2024 yılında satışa sunulacak. Pro sürümü cihazın PlayStation 5'e göre iki kat fazla bir performansa sahip olacağı söyleniyor.

Önümüzdeki tarihlerde PlayStation 5 Pro güncellemesi getirmeyi planlayan Sony, çıkış tarihleri henüz belli olmasa da 2023 sonları veya 2024 başlarında satışa sunmayı hedefliyor. Yeni çıkacak Pro sürümlü cihazın içerisinde AMD'nin yeni işlemcisinin bulunması bekleniyor. Üretici olarak TSMC (yonga üreticisi) tarafından hangi fabrikasyon süreçle boyutlarında üretileceği, ekran kartı performansının iki kat ve ışın izleme teknolojisinin performansı ise iki buçuk kat yükseltileceği söyleniyor. Ancak işlemcilerin AMD ekran kartlarını kullanıp kullanmayacağı belirsiz bir durumda.


4K çözünürlükte, daha yüksek kare hızlarında olup oyun grafiklerinin devasa ekranlar da bile akıcı bir şekilde gösterecek olan PlayStation 5 Pro sürümü, AMD FSR ve Nvidia DLSS gibi yapay pikseller ekleyerek daha iyi görüntü ve FPS değerlerine katkıda bulunacağı söylendi. Enteresandır ki Sony'nin yeni sürümlü oyun konsolunda FSR 2.0 kullanmayıp yeni ve kendine ait varyantını tanıtacağına dair söylemler bulunuyor. 

Kaynak: https://www.notebookcheck.net/More-PlayStation-5-Pro-Sony-s-next-games-console-to-launch-with-2-5x-the-performance-of-the-PS5-and-an-in-house-NVIDIA-DLSS-alternative.609356.0.html?

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.