Plex Siber Saldırıya Uğradı Ve Birçok Kişisel Veri Hackerların Eline Geçti

Hackerlar tarafından Plex sunucularına sızıldı ve ardından azımsanmayacak sayıda kullanıcının kişisel verileri ele geçirildi. Plex kullanıcılarının gelen sahte maillere dikkat etmesi gerekiyor.


Son zamanlarda kripto paralara yapılan siber saldırılar sürekli göz önündeyken şimdi ise internet aleminde de siber saldırılar kendisinden söz ettirmeye başladı. Herkesin bildiği akış hizmeti olan Plex, siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Plex platformunda kullanıcılarına gönderilen bilgilendirme notu incelendiğinde veri tabanlarında dikkat çekici hareketler fark edildi. Yapılan detaylı araştırmada üçüncü şahısların izin olmaksızın sunuculara sızdığı tespit edildi.

Hackerlar, kendilerinin belirlemiş olduğu boyutta kullanıcı adları, şifreleri ve mail adreslerini ele geçirdiği belirtiliyor. Hackerlar tarafından çalınmış bu mail adreslerine büyük olasılıkla oltalama mailleri gönderilmek üzere kullanılacağı tahmin ediliyor. Şifrelerin çalınıp çalınmadığına yönelik çalışma yürüten Have I Been Pwned sitesinin kurucusu bu mağdurlar arasında bulunuyor. Bu tür saldırılardan korunmanın yolu olarak iki aşamalı doğrulama yapılması gerektiği belirtiliyor. 

Yaşanan bu olayların ardından ilginç bir durumla karşılaşıldı. Plex hesaplarından çıkış yapıp şifrelerini değiştiren kullanıcılar giriş yapamamakla ilgili bir takım sorunlarla karşılaşıyor. Bu sorunun çözümü için hesabın bağlı olduğu cihazdan çıkış yapmayıp direkt olarak şifrenin değiştirilmesi gerektiği diğer kullanıcılar tarafından ifade ediliyor.

Kaynak: https://www.engadget.com/plex-reset-passwords-potential-data-breach-082347517.html

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.