Popüler Kripto Para Platformuna Siber Saldırı Gerçekleşti

Popüler Inverse Finance isimli kripto para borç verme platformuna manipülasyon saldırısına uğrayarak on beş milyon dolardan fazla maddi zarar etti. Bu durumun yaşanmasından dolayı platforma kayıtlı kripto para yatırımcıları azımsanmayacak miktarda zarar ettiklerini açıkladı.

İnternet aleminde siber saldırı konusunda en çok maruz kalmış alanlardan biri olan kripto para sitemleri, sadece tek bir sefer saldırma ile yüz milyonlara yakın dolar çalınması mümkün olurken bir çok yatırımcı mağdur durumuna düşüyor. Bu zamanlarda artık neredeyse her hafta siber saldırılar yaşanmaya başladı.


Coibase gibi önemli borsaların listelerinde yer alan Inverse Finance, Ethereum blockchain sistemi kullanılarak borç almaya veya vermeye yönelik çözümler sunmasıyla biliniyor. Bu hafta sonu bilgisayar korsanları tarafından bahsi geçen platforma dokuz yüz bir ethereum yatırımda bulundu. Sistem üzerinde buldukları açıktan faydalanarak INV kripto parasını ciddi oranda manipülasyon etti.

Kısa zamanda alt yüz dolar seviyelerine yaklaşan INV, WBTC ve YFI platform üzerinde yer alan DOLA cinsindeki kripto paraları satın alan siber korsanlar, UNISWAP benzeri DEX kripto para borsalarına çekerek satım işlemlerinde bulundu. Siber korsanların elde ettikleri 4200 civarlarındaki Ethereum'u Tornado Cash üzerine aktararak işlemlerini sonlandırdı.

Yaklaşık 14.1 milyon dolarlık zarara sebebiyet veren siber saldırganlar, saldırının gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra platform üzerinde tüm işlemler askıya alındı. Inverse Finance ekibi mağdur durumda kalmış tüm kullanıcılarına gerekli ödemelerin yapılacağını söyledi. Anlık olarak ise iki yüz seksen dolar civarlarında satın alınan INV şimdi tekrardan üç yüz yirmi dolar bantlarına çıkarak eski haline geri dönmeyi başardı.

Kaynak: https://cryptobriefing.com/millions-drained-from-ethereum-defi-protocol-inverse-finance/

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.