Popüler Oyun Among Us Siber Saldırıya Uğradı

Milyonlarca aktif oyuncuya ulaşmış popüler oyun Among Us tekrardan siber saldırıya uğradı. Sunucuları çöken oyuna hafta sonu boyunca erişim sağlanamadı. Şimdi ise sunucular eski haline geri getirilip erişim problemleri ortadan kalktı.

Geçirdiğimiz uzun pandemi sürecinde en fazla oynanan oyunlar arasında yer alan Among Us, basit oyun mantığı ile sevilen yapımlardan biri olmayı başardı. Siber saldırıya uğrayan Among Us, DDoS saldırısı ile uzun bir süre geliştiricileri mücadele verdi.


24 Mart tarihinde yapılan DDoS saldırısı sonrasında Avrupa ve Amerika serverları çöken oyuna uzun bir süre giriş yapılamadı. Geliştirici ekip hafta sonu boyunca sserverları yeniden eski haline getirebilmek için ciddi bir uğraş verdi.

2020 yılından günümüze oyunlara olan siber saldırılar artmaya başladı ve bunun sonucunda milyonlarca oyuncu mağdur durumuna düşmüştü. Bu saldırıların kim veya kimer tarafından yapıldığı bilinmiyor. Dün itibari ile serverları eski haline getiren geliştirici ekip, oyuncuların rahatlıkla oyunlarını oynayabileceklerini belirtirken gerekli oyun içi güncellemelerin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.