Rus Büyükelçilik paylaşımlarına Twitter ve Facebook Tarafından Engel Konuldu

Mariupol hastanesine düzenlenen bombalı saldırıya yönelik Rus büyükelçiliği tarafından yapılan yalanlar nitelikteki sosyal medya paylaşımları, Twitter ve Facebook tarafından engel konulup içerikleri kaldırıldı.

Ukrayna'nın Rusya tarafından saldırıya uğramasının ardından büyük teknoloji firmaları tarafından Rusya yalnız bırakılmaya devam ediyor. Rus hükümetinin yanlış bilgiler yaymasını ve insanları etkisi altına almayı önlemek için sosyal medya platformları önlemler almaya devam ediyor.


Ukrayna'da bulunan Mariupol kentinde bulunan doğum hastanesinin Rus ordusu tarafınca bombalanması ile ilgili yalan iddialar üzerine Rusya Büyükelçiliği tarafında sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar Twitter ve Facebook'tan kaldırıldı.

Twitter sözcüsü CNBC'ye verdiği röportajda Rusya Büyükelçiliği tarafından atılan twitlerin şiddet içerikli olduğu ve bu sebeple kaldırıldığını belirtirken, Andy Stone (Meta Sözcüsü) yayınlanmış olan içerik kurallarımıza Rus Büyükelçiliğinin paylaşımları ihlal ettiğinden ve yaşanan olayı şiddetli bir trajedi iddia eder cinste paylaşımda bulunduğundan dolayı kaldırıldığını kamuoyu ile paylaştı.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.