Rus Futbol Takımları FIFA 2022 Üzerinden Kaldırıldı

En popüler futbol oyunlarından biri olan FIFA, EA'in (Electronic Arts) Ukrayna'nın Rusya tarafından saldırıya uğraması nedeniyle tüm Rus kulüplerini ve milli takımı FIFA 2022 içerisinden çıkardığını duyurdu.

Almış oldukları kararı Twitter platformu üzerinden açıklayan EA, yaptığı açıklamada Ukrayna halkına destek olmak adına yaptıklarını söyledi.


FIFA ve UEFA Rus futbol kulüplerini ve milli takımını tüm uluslararası müsabakalara katılmasını yasaklamıştı. Mikhailo Federov (Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı ve Başkan Yardımcısı) yaptığı bir açıklamasında bütün e-spor platformlarına ve oyun firmalarına Rusya ve Belarus hesaplarının kapatılması talebinde bulunmuştu.

EA daha önce buz hokeyi oyununda buna benzer Rus kulüp ve milli takımı kaldırmıştı. Ukrayna'nın işgali en popüler spor oyunlarının sahibi olan EA'ı etkilediğinden geniş kitlelere yayılabileceği düşünüyor.

(Kategori: Oyunlar)

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.