Rusya’da Oyun Satışlarını Durduran Firmalar Arasına Yenileri Eklendi: Take-Two ve Ubisoft

Rusya'ya karşı yapılan yaptırımlara daha fazla oyun firması katılıyor. Ukrayna'nın işgalinden dolayı popüler oyun firmaları olan Take-Two ve Ubisoft Rusya'da oyun satışlarını yasaklama kararı aldığını duyurdu.

Ubisoft bir blog yazısında Ukrayna'ya olan desteğinden bahsederek oyun satışlarının yasaklandığını bildirdi. Take-Two ise oyunlarını Beyaz Rusya ve Rusya'da yasaklamanın yanında bütün pazarlama desteğinin kesildiğini bildirdi. Rusya'da bulunan aktif oyuncu sayısına göre elde edilmiş verilerde, CS:GO(Counter-Strike: Global Offensive) ve Dota 2'nin ardından en çok oynanan üçüncü oyun GTA V oyunuydu.


Ukrayna'nın işgalinin başladığı günden beri önemli oyun şirketleri Rusya'dan çekilme kararı aldı. Epic Games, Microsoft, Activision Blizzard, CD Projekt RED ve EA gibi firmalar ayrılırken Sony, hiç bir açıklamada bulunmadan Gran Turismao 7 isimli oyunundan Rusça sürümü kaldırılıp, başka bir yerde piyasaya sürüldü. Rus mağazasından Nintendo Switch üzerinde bulunan eShop ödemelerini durdurdu.

Diğer büyük teknoloji devlerine bakacak olursak, Rusya'daki satış ve hizmetlerini sınırlandıran veya sonlandıran firmalar(Google, Netflix, TikTok, Adobe, Meta, Samsung) ülkeye ürün sevkiyatlarını durdurma kararı alırken Apple, Rusya'daki tüm satışlarını durdurdu.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.