Rusya Devlet Haber Ajansı TASS’a Siber Saldırı Gerçekleşti

Rus haber ajansı olan TASS'ın web sayfasına hackerlar tarafından siber saldırı gerçekleşti. TASS'ın web sitesinin yanı sıra diğer büyük Rus haber kuruluşlarının web kaynaklarına saldırı gerçekleşti.

TASS'tan gelen açıklamaya göre, ajansa ait olan resmi web sitesine siber saldırıya uğradığını ve saldırıyı gerçekleştiren kişiler tarafından yalan bilgilerin web sitelerinde yayınlandığını belirtti. Açıklamanın devamında bahsi geçen yanlış bilgilerin hiç bir şekilde TASS editörlüğünün bir ilgisinin bulunmadığı altı çizilerek kamuoyuna açıklandı.


Başka büyük Rus haber kurumlarının siber saldırıya uğradığı bilinse de TASS web siteleri için sürekli olarak bilgisayar korsanları tarafından siber saldırıya maruz kaldığını, bu saldırganların korumayı aşmayı başarıp web sitemiz üzerine itibar edilmemesi gereken yanlış bilgiler yayınladı. Şuan TASS web internet sitesinin düzeltilmesi için gerekli çalışmaların devam ettiği şeklinde kurum kendisini ifade etti.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.