Rusya Devlet Medyası YouTube Tarafından Dünya Genelinde Engellendi

Daha önceki zamanlarda Avrupa kısmında Rusya devlet medyalarından olan Sputnik ve RT gibi kanallara engel getiren YouTube, dünya genelinde Rusya devlet medyalarını engel getireceğine yönelik bir açıklamada bulundu.

Ukrayna'nın Rusya işgali sebebi ile büyük teknoloji şirketlerinin göstermiş oldukları tepkiler dağ gibi büyümeye devam ediyor.


Twitter ve Facebook'un getirdikleri engellemeye yönelik yaptıkları hamlelerden sonra YouTube'da buna benzer hamleler yapmayı gündemine getirdi. Sadece Avrupa kısmında engel getirme gereksiniminde bulunan popüler video izleme platformu YouTube şimdi bu engeli dünya genelinde yapma kararı aldı.

YouTube açıklamasının devamında insanları yanlış bilgilendirme ve nefret söyleminde bulunma gibi çeşitli kendi politikalarını ihlal ettiğinden dolayı Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesine yönelik çıkan binden fazla videoyu ve kanalı sildi. Bilindiği üzere Google geçen haftalarda Rusya'da yürüttüğü tüm reklam satışlarını iptal etmişti.

YouTube, açılamasını çatışmaların devam etmesi durumunda alınan önlemlerin daha da artacağını belirtti.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.