Rusya Facebook’u Engelledi

RT ve Sputink'e erişim engellemesine ve Facebook'un İngiltere, Ukrayna ve Avrupa Birliğin'deki devlete ait olan medya kuruluşlarına yanıt olarak yapıldığına dair bir açıklamada bulunuldu.

Facebook ve Instagram'da Rus hükümetine ait olan medya kuruluşlarının gönderdiği içerikleri Meta, küresel çapta derecelendirmişti. Rusya devletinin yasalarını Facebook'un ihlal ettiğini iddia eden düzenleyici, diğer medya kuruluşlarının da hesaplarına erişim sağlamada sınırlılıkların getirldiğini söyledi.


Nick Clegg (Meta'nın Küresel İlişkilerinden Sorumlu Başkanı)

Meta'nın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Nick Clegg yapmış olduğu açıklamasında "Milyonlarca Rus yakın bir zamanda, kendilerine güvenilir bilgilerden mahrum bırakıp, günlük aileleriyle bağlantı kurma yollarından mahrum bırakılıp bunun yanında konuşmaları da susturulacak" şeklinde kendisini ifade etti. "En güvenilir yolla insanların kendilerini ifade etmeleri için hizmetlerimizi geliştirip elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz."


Daha önceki zamanlarda Roskomnadzor, Facebook'a erişim kısıtlaması getirmişti. Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından düzenleyici Meta, Rus devletine ait dört medya kuruluşunun yayınladığı içerikleri kontrol etmeyi durdurmasının yanında Facebook'un gönderilere koyduğu etiketlerin kaldırılmasını talep etmişti ancak Meta bu teklifi reddetti.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.