Rusya Instagram’a Kısıtlama Getirdi

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri Ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu, Meta çatısı altında bulunan popüler sosyal medya uygulaması Instagram'a kısıtlama getirildiğine dair açıklamada bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının üzerine büyük sosyal medya firmaları, Rus yönetiminin aldığı kararları değiştirmesi yönünde yaptırımlar uygularken Rusya'dan gelen açıklama ile Instagram uygulamasına kısıtlama getirildi.


Roskomnadzor

Daha önceki zamanlarda yine Meta çatısı altında bulunan Facebook platformuna direkt olarak erişim engeli getiren Rusya şimdi de Instagram platformu için aynı erişim engelini getirdi.

Roskomnadzor'un yapılan erişim engeline yönelik yazılı basın açıklamasında, "Rusya Federasyonu Başsavcılığının vermiş olduğu talimata göre Instagram sosyal medya platformuna erişim kısıtlı bir şekilde sağlanacaktır" şeklinde ifadelerde bulundu.

Geçen haftalarda Rus askerlerine uygulanan şiddete yönelik içeriklerin kaldırılması talebinde Rusya bulunmuştu ancak Instagram bu talebi reddetti.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.