Rusya Instagram Ve Facebook Faaliyetlerini Ve Erişimini Resmen Yasakladı

Rus Ülkesinde Instagram Ve Facebook aşırılık yanlısı olarak tanımlanırken, Meta'nın tüm faaliyetleri çatı kuruluşları tarafından yasaklandı.

Ukrayna Rusya tarafından işgali halen sürerken ilginç bir gelişme yaşandı. Rus ülkesinde Tüm Instagram ve Facebook faaliyetleri yasaklandı.

Instagram ve Facebook'un aşırılık yanlısı olduğuna dair bir gerekçe Rusya Başsavcılığı tarafından bu sosyal medya platformlarının kullanımının yasaklanması talebiyle davada bulundu. Dava, Rusya'nın başkenti olan Moskova'da bulunan Tverskoy mahkemesinde gerçekleşti.

Mahkeme, Başsavcılığın davasını haklı bularak aşırılık yanlısı olduğuna dair hükümde bulunarak alanın karar dahilinde, artık Rusya'da Insatagram ve Facebook kullanımı resmen yasaklandı.

Bahsi geçen sosyal medya platformlarının vatandaşlar kullanımına devam ederlerse, aşırılık yanlısı olarak değerlendirilip gerekli cezaların uygulanacağını bildirdi. Mahkeme, WhatsApp platformunun yasaklanmadığını belirtti.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.