Steam Üzerinde Eş zamanlı En Çok Oyuncuya Ulaşmış Olan Altıncı Oyun Elden Ring Oldu

Geliştiriciliğini FromSoftware'nin üstlendiği rol yapma ve açık dünya oyunlarının en başarılı örnekleri arasında gösterilebilecek olan Elden Ring, piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra rekor kırdı. Steam üzerinde en çok eş zamanlı oynanan oyunlarda altıncı sıraya gelerek Lost Ark'ın ardından ikici sıraya geldi.

Elden Ring'in başarıları sadece bununla kalmıyor. En çok satan oyunlar listesinde ilk üç sırasına girmeyi başarmış oyun Birleşik Krallık'ta en hızlı satılan souls tarzı oyun olduğuna yönelik haberler ortaya çıkmıştı. An itibariyle Elden Ring, Steam üzerinde en çok eş zamanlı oyunlar listesinde kendine sağlam bir yer ayırdı.


Elden Ring piyasaya çıkmasının kısa bir sürenin sonunda yaklaşık olarak dokuz yüz elli bin'den fazla eş zamanlı oyucuya ulaşarak rekor üstüne rekor kırdı. Bu sayı Steam Üzerinde bulunan SteamDB tarafından paylaşılmış verilerden ulaşılmıştır.

İlerleyen zamanlarda Elden Ring'de eş zamanlı oyuncu sayısı on milyondan fazla olacağı söylenenler arasında.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.