The Legend of Zelda Devam Oyunu Ertelendi

Popüler Nintendo Switch konsol oyunu olan The Legend of Zelda devam oyunu niteliğinde çıkacak yeni oyunu The Legenf of Zelda: Breath of the Wild, 2023 yılının bahar ayına ertelendi. Normal şartlarda 2022 yılında çıkması planlanıyordu.

Nintendo Switch konsolunun çıkış oyunlarından en popüleri  olan The Legend of Zelda devam oyunu 2023 yılına ertelenerek bekleyenlerini hayal kırıklığına uğrattı. 2019 senesinde duyurusu gerçekleştirilen devam oyununu E3 2021'de yer alarak 2022 yılında çıkış yapacağı paylaşılmıştı ancak oyunun ertelendiği aktarıldı.


Eiji Aonuma(Video Oyun Tasarımcısı, Nintendo Eğlence Planlama Ve Geliştirme Bölümü Genel Müdür Yardımcılarından Biri) tarafından yapılan açıklamada, oyunun 2023 tarihine ertelendiği aynı şekilde oyunu bekleyenlerden özür dilediğini bildirdi. Yeni çıkacak oyunun eski oyuna kıyasla gök yüzünde geçeceğini söyleyen Aonuma, çok büyük açık dünya ve yeni oynanış elementleri sebebiyle erteleme durumunda kaldıklarını söyledi.

Nintendo YouTube kanalında paylaşılan ertelenmeye dair yapılan açıklama videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.