Toshiba Firmasının İkiye Bölünme Planı Kabul Görmedi

Japonya'nın önemli teknoloji firmalarından biri olan Toshiba, yönetim tarafından teklif edilen ikiye bölünme planı hissedarların aldığı ortak kararlar neticesinde kabul görmedi.

Olağanüstü hissedarlar toplantısında Toshiba, firmanın ikiye bölünme planı hissedarlar arasında tartışıldı. Toplantıda alınan karar neticesinde hissedarlar arasında alınan oy çokluğuna göre ikiye ayrılma planını reddetti.

Hissedarlar arasında en büyük ikinci sırada yer alan 3D Investment Partners, firmanın satılması dahil tüm alternatifleri kabul etmedi. Tavsiye niteliğine sahip olan olayların yasal olarak bağlayıcı olmadığı konusunda tüm şirket yönetimi arasındaki anlaşmazlıklar dikkat çeken hususlar arasında.


Toplantı bitiminde açıklamada bulunan Toshiba CEO'su Şimada Taro, hissedarların düşüncelerinin temelinde kurumsal değerin arttırılması için elde bulunan tüm seçeneklerin değerlendirileceğini belirtti.

Bölünme planlamasının ilk yapıldığı zamanlarda eski Toshiba CEO'su Tsunakawa Satoşi, bu yapılanmanın istikrarsızlaşmaya neden olacağını belirterek mart aylarının başında istifa etmişti.

Neredeyse yüz elli yıllık bir geçmişe sahip olan Toshiba'nın yeniden yapılanma ve reformların gerçekleşmesi adına haziranda gerçekleşecek hissedarlar toplantısında son kararın verileceği düşünülüyor.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.