Tron Coin Hakkında Merak Edilenler

Bu aralar kripto para alımında artış yaşanan coinlerden biri Tron(TRX) oldu. Justin Sun tarafından kullanıma sunulan coin genel olarak içerik paylaşımında ve eğlence sektörü içerisinde kullanılan bir kripto para çeşididir.

Singapur merkezli kripto para birimi olan Tron, blockchain tabanlı merkezi olmayan bir sistemi içerisinde bulunuyor. Tron (TRX) asıl amacı eğlence sektöründe kullanılan bir kripto para birimi olup üretilen içeriklerin insanlara özgür bir biçimde sunulmasını hedefliyor.


Tron ekosistemi incelendiği zaman elde edilen verilerin pazarlamacılara satılmasını sağlamak yerine, insanları içerikleri için ödüllendiren bir dApp (merkezi bulunmayan bilgi işlem sistemi) sistemi şeklinde tasarlanmış. İçerik üreticileri Tron altyapısını kullanarak içeriklerin TRX biriminden satışını gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor.

Bu platform üzerinde hem içerik üreticilerinden hem de kullanıcılardan TRX biriminden bağış alabilirsiniz. Bunun yanı sıra izlenme ve beğeni sayılarına TRX kazanabilirsiniz.

Tron (TRX) coin satın almak isteyen kişiler yerli ve yabancı tüm kripto para platformlarından sahip olabilirler.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.