Türk Telekom Oyun Sektörüne Giriyor

Dünya çapında yüz yetmiş altı milyar dolar büyüklüğe sahip oyun sektörüne "game on" adı ile Türk Telekom giriş yaptığını duyurdu. Güçlü fiber altyapı imkanına olan Türk Telekom Türkiye'de yaklaşık 1.2 milyar dolar değerinde olan oyun sektörü önemli bir parçası olmayı amaçlıyor.

Birçok oyuncu kitlesinin katılımı ile gerçekleşen Maslak'ta bulunan bir e-spor merkezinde "game on" ile ilgili konuşan Ümit Önal(Türk Telekom CEO'su) yaptığı açıklamada, "Fiber altyapıyı Türkiye'nin her yerine ulaştırıyor, ülkemizin dört bir yanını fiber ağlarda donatıyoruz. Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Zengin ürün ve hizmet yelpazemiz ile kullanıcılarımıza ulaşıyor, onların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyoruz. Son zamanlarda oyun ekosisteminde yaşanan gelişmelerle, bu alandaki kullanıcıların deneyimlerini genişletecek olan bir dünyanın kapılarını açıyoruz. Game on ile tüm oyun severlerin ihtiyaçlarına cevap  olacak bir evren oluşturduk" şeklinde kendisini ifade etti.

Binleri aşkın popüler PC ve dijital oyun platformları Play Store ile mobil oyun kullanıcılarına neler olduklarını hatırlatan Önal "Game on ile şimdi daha entegre bir şekilde çalışan platformun kapılarını açıyoruz. Oyun severler için yüksek hızlı fiber altyapı internet sunarken, donanım desteği ve marka, işbirlikleriyle beraber oyun içi sürprizlerle beraber daha fazla hizmetlere ve ihtiyaçlara odaklanan içerikler ile yanlarınızda olacağız "  bilgilerini herkesle paylaştı.  Nilay Altan (Türk Telekom Sabit hizmetler Pazarlama Direktörü) sektörde rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığını ve müşterilere çeşitli avantajlar sağlayacaklarını belirtti.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.