Ubisoft Oyun Şirketine Eğer Tatminkar Bir Ücret Söylenirse Satılabilir

Yapılan haberlerde ve şirketler tarafından resmi açıklamalarda da görülebileceği üzere Microsoft gibi birçok dünya devi teknoloji şirketleri, oyun firmalarını bünyelerine katıyor. En son yapılan satın alımlardan en büyüğü Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması olmuştu. Ubisoft yetkilileri ise iyi bir teklif gelirse şirketi satabileceklerine dair söylemlerde bulundu.

Yapılan son finansal görüşmelerde Ubisoft şirketinin CEO'su Yves Guillemot yaptığı açıklamalarda, bağımsız olarak yaptıkları projelerde başarılı olduklarını ama birileri  tatminkar bir teklif ile gelirse düşünülecek bir konu olduğunu vurguladı. Bu söylemin iyi bir teklifte bulunana şirketi direk olarak satacakları anlamına gelmiyor ancak ilerleyen süreçte Ubisoft oyun şirketini başka şirketlerin altında görebilir veya Microsoft'un satın alım için bir teklifte bulunması imkansız şeyler değil.

Yves Guillemot (Ubisoft CEO'su)

Yves Guillemot açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi, "aldığımız karalarda her zaman menfaat sahipleri olarak şirket çalışanları, oyuncular ve hissedarlarımızın mutlu ve içlerine yatan kararlar vermeye çalıştık. Bu sebeple Ubisoft bağımsız olarak kalabilir. Bizlerde bu yetenek, finansal ve endüstriyel yeterlilik bulunuyor. Eğlence ve teknoloji sektörünün aradığı tüm özellikleri barındırıyoruz" şeklinde ifadelerde bulundu.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.