Ukraynalı Facebook Kullanıcılarının Tıbbi İhtiyaç Aramaları Kolaylaştırılıyor

Kızılhaç ve Birleşmiş Milletler ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için gerekli kaynakları eklemek adına Ukrayna'da faaliyet gösteren Topluluk Yardımı kısmına güncelleme getirdi. Facebook'un yapmış olduğu güncelleme ile kullanıcılar sadece Ukrayna'ya yardımda bulunmayıp komşu ülkelerine de yardımda bulunabilecekleri kolaylığı sundu.

Yayınların üstünde yer alacak olan Topluluk Yardımı sekmesini Facebook yerleştiriyor. Eklenen bağlantı ile Facebook'ta kullanıcılar tarafından yapılan ilgili aramalarının sonuçlarını görebilmesinin yanında Instagram kullanıcıları da beslemelerin üst bölümünde görebilecek.


DSÖ ve diğer kuruluşlardan İngilizce, Rusça ve Ukraynaca olarak yaşanacak olan bir kriz esnasında çocuklara hangi şekilde destek olunacağına dair ve zihinsel ip uçlarına yönelik bilgiler ekleyen Facebook, Duygusal Sağlık Merkezini güncelleyerek Ukrayna'da kalan kullanıcılarına onlar için yardımda bulunan kuruluşların reklamları gösterilebilme durumu söz konusu.

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgale başlamasından birkaç hafta sonrasında Facebook, sosyal ağlarını daha öncesinde Rus devletine ait medya kuruluşlarının yaptığı haberleri tüm platformları üzerinde erişim kısıtlılığı getirmiş olup sahte bilgi yayınlayan hesapları anında kapatmıştı.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.