Ülkemizde Kötü Amaçlı Mobil Yazılımlar Yüzde Yetmiş Oranında Arttı

2021 yılında uzmanlara göre ülkemizde kötü amaçlı mobil yazılım saldırıları yüzde yetmişlik bir artışın olduğu görüldü.

Kaspersky uzmanlarına göre ülkemizdeki kötü amaçlı mobil yazılım saldırılarında yüzde yetmişe oranla bir artışın yaşandığı tespit edildi. Ülkemize yakın diğer ülkelerde 2020 yılında altmış üç milyon olan saldırı sayıları 2021 yılında kırk altı milyon mobil siber saldırı yaşandı. Mısır'da yüzde elli üçlük bir düşüş ve yüzde on dokuzluk bir artış olurken Suudi Arabistan'da yüzde beşlik artış, İspanyada yüzde yetmiş oranında Türkiye'ye oranla bir artış söz konusu.


Uzmanlar, 2021 yılında yaşanan bu mobil siber saldırıların artışını bölgelerde kısmen de olsa dijital alışkanlıklarının genel olarak değişmesine bağlıyor. 2020'de Covid-19'un baş göstermesiyle uzaktan çalışma ve eğlence uygulamalarının kullanımında ciddi anlamda bir artış yaşandı. Yaşanan bu artış saldırılar için zemin hazırladı.

Siber suçlular daha çok kişilerin bankacılık uygulamaları ve oyun kimliklerinin yanı sıra kişisel veri çalmanın yeni yollarını sunan mobil kötü amaçlı yazılımlarla insanları dolandırıyor. Bu kötü amaçlı yazılımlara dikkat edilmeli ve bilinmeyen linklere tıklanmamalıdır.(Kategori Teknoloji/Mobil Uygulamalar)

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.