Warhammer Satışları Rusya Üzerinde Durduruldu

Activision Blizzard, Sony gibi bilinen oyun şirketlerini Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınamak adına yaptıkları satış engelinin ardına yapımcı firma Games Workshop ambargo uygulayan oyun şirketlerinin arasına katılarak, Warhammer satışlarını Rusya'da durdurduğunu açıkladı.

İngilter merkezli oyun yapmcısı firma Games Workshop, kendi web adresi üzerinden yayınladığı kısa bildiride Ukrayna'nın Rusya tarafından işgale uğramasından dolayı oyun satışlarını Rusya'da durdurduğunu paylaştı.


Paylaşılan kısa bildiride şu ifadelere yer verildi: "Ukrayna'da yaşanan olaylardan dolayı çok üzgünüz. Kalbimiz Rusya saldırısından etkilenen herkesin yanında olup yaşanan bu olaylardan dolayı Game Workshop olarak Warhammer satışlarımızı askıya aldığımızı bildiririz. Bu kararı almak kolay olmadı. Rusya'da bulunan Warhammer oyuncularının ve içerik üreticilerinin arasında savaşı desteklemeyen pek çok kişinin olduğunun farkındayız ama sıkıntı içerisinde olan insanların yanında durmak zorundayız" şeklinde açıklamada bulundu.

Game Workshop'un yayınladığı kısa bildiri linki: https://www.warhammer-community.com/2022/03/16/an-important-note-on-russia-and-ukraine/

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.