Xiaomi Geçen Seneki Satış Rakamlarını Açıkladı

Geçen seneki satışlarını açıklayan popüler markalardan olan Xiaomi yaptığı telefon satışları ve MIUI kullanıcı sayıları ile muhteşem bir seneyi gerisinde bıraktı. Ayrıca es geçilmemesi gereken konulardan biri kullanıcı ara yüzünde yayınlamış olduğu reklamlardan elde ettiği gelirler dudak uçuklatır cinsten.

Adım adım akıllı telefon pazarında liderliğe oynayan popüler markalardan Xiaomi her geçen yıl gerçekleştirdiği satışlardan daha fazla ekleyerek mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılını inanılmaz rakamlarla Xiaomi geride bıraktı.


Xiaomi tarafından yapılan resmi açıklamada 2021 yılı içerisinde toplam 190.3 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdiğini söyledi. Açıklanan bu rakam 2020 yılına kıyasla yüzde otuz oranında artış yaşanırken, premium segmentte yirmi dört milyon adet satış gerçekleştirerek yüzde yüz altmış büyüme kaydetti.

Elli bir milyar dolar civarında gerçekleşen gelirlerde yüzde 33.5 oranında artış gözlemlendi. Net kar 3.45 milyar dolar ile yüzde yetmiş oranlarında büyüme yaşandığı görüldü. Deniz aşırı ülkelerde satışlarına bakılacak olursa yirmi beş milyar dolar elde etti.

Toplam satışı yapılan akıllı telefonlardan otuz iki milyar dolar civarlarında gelir elde edilirken 37.2 oranında büyüme yaşandı. Ortalamaya bakıldığında bir adet telefon 172$'dan satış gerçekleşti   

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.