Yandex Borçlarını Ödemede Sıkıntı Çekebilir

Arama motorları arasında Google'ın en büyük rakiplerinden biri olan Rus menşei Yandex, yaşadığı yaptırımlar ve rublenin büyük oranda değer kaybetmesinin ardından borçalarını ödeme konusunda büyük sıkıntı çekek gibi gözüküyor.

En çok tercih edilen arama motorlarından biri olan Yandex, Ukrayna'nın Rusya tarafından işgalinin etkisi sebebiyle finansal kriz ile baş başa kaldı.

Rusya'da toplam internet trafik ağının yüzde altmışını karşılayan Yandex, yapmış olduğu açıklamada gelen yaptırımların finansal anlamda çöküşe geçmenin bir sonucu olarak borçlarını ödeyemeyebileceği konusunda bir söylemde bulundu.


Yandex, her ne kadar Hollanda merkezli bir şirket olsa da Rus borsasında ve hisseleri Nasdaq'da işlem görüyor.

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgalinin ardından Rus varlıklarının tüm dünyada ve Moskova'da çöktüğünden dolayı hisse senedi alımı ve satımı askıya alınmış bir vaziyette.

Beş günden sonra işlemler Yandex'te kapalı kalması halinde, 1.25 milyar dolar değerinde elinde hisse barındıran yatırımcılar, tam geri ödemenin yanında faiz talep etme hakkına da sahip olabilecek.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.