Yeni Yılda Oyun Alışverişlerinde Azalma Görüldü

Ülkemizin öncü e-pin ve oyun satış firmalarından biri olan oyunfor.com'un her ay yayınladığı oyun ve oyun içi satış verilerine göre geçtiğimiz yılın Aralık ayında yüzde 10 oranla oyun satışlarında bir azalma görüldü.


oyunfor.com; 90'ı aşan uluslararası oyun firmasının, ülkemizde yetkili satıcısı ve dijital oyun satış platformudur.

oynfor.com'un açıkladığı verilerde oyun içi ve oyun satış verileri Ocak ayında, geçtiğimiz yılın Aralık ayına oranla yüzde 10'luk bir düşüş olduğunu açıkladı. Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu:" 2020 ve 2021 boyunca rekorlar kırarak kendi normalinin çok üstünde seyreden oyun alışverişleri, 2021’in son aylarında okulların açılmasıyla birlikte düşüşe geçmiş ve normal seviyesine dönmüştü. Bildiğiniz üzere okulların kapalı olması oyun satışlarını her zaman olumlu yönde etkilemiştir ancak 21 Ocak’ta başlayan sömestr tatiline rağmen yaşanan bu düşüşün ana sebebinin bir süredir gündemde olan ekonomik dalgalanma ve yüksek enflasyon olduğunu düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

Yeni Yılda En Çok Ciro Yapan Oyun Garena Free Fire Oldu

oyunfor.com'un oyun içi ve oyun satış fiyatlarına göre hazırlanan veriden elde edilen bilgilere göre listenin en üst sırasını ünlü mobil ve battle royale oyunu Garena Free Fire aldı. İkinci sırada herkesin aşina olduğu ve yine mobil, batte royale oyun ola PUBG Mobile aldı. Ocak ayında yapılan harcamaların büyük bir bölümünü ücretsiz oyunlarda oyun içi alımlar oluşturuyor.

Ocak Ayının En Çok Ciro Yapmış 10 Oyunu:

  1. Garena Free Fire
  2. PUBG Mobile
  3. 3Valorant
  4. Call of Duty: Mobile
  5. League of Legends  
  6. CS:GO
  7. Roblox
  8. Lords Mobile
  9. Brawl Stars
  10. Arena of Valor

Listede bulunan oyunların altısı mobil oyun olurken dört tanesi bilgisayar oyunu olup konsol oyunu bulunmuyor. Arena of Valor ilk defa listeye girerken insanlara özgür dünya sunan, oyuncuya istediğini tasarlatıp açık kaynaklı bir oyun olan Roblox listede yedinci sırada yerini aldı. Listede bulunan oyunların hepsinin ortak özelliği ise "free-to-play" yani ücretsiz oynanabiliyor olması.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.