Yenilenmiş GTA V Beğenilmedi

Xbox Series ve PlayStation 5 platformları için yenilenen GTA V yakın bir zamanda oyunculara sunuldu. Ne yazık ki yenilenmiş GTA V oyunu hiç beğenilmedi.

Geçtiğimiz haftalarda dijital mağazalarda yerini alan GTA V Xbox Series ve PlayStation 5 için yenilenmişti. Ancak Metacritic üzerinden oyuncular tarafından olumsuz ve beğenilmediğine dair yapılan eleştiriler sebebiyle düşük bir puan aldı.

Oyuncuların bu puanları vermeleri ve olumsuz eleştiri yağmuruna tutma sebepleri, yeni sürüm GTA V oyununu ücretsiz bir yama olarak çıkarmak yerine yeni bir yapım gibi indirimli bir fiyata satmaya çalışması, yapılan grafik iyileştirmelerinin para ödemeye değmeyeceği konusunda bir fikir birliğinin oluşmasından dolayı gösterilen bir tepkiydi.


Yapılan eleştirilerden bir tanesini örnek olarak vermek gerekirse, "Komik bir para dolandırıcılığı. Yapılan grafik güncellemeleri küçük ve yeni eklenen hiçbir şey yok. Aynı oyunun çözünürlük ve kare hızları yükseltilmiş olup remaster  bile olmayan bir oyun için sadece para istenen bir yama olmuş. Oyuna sahip olsanız bile yeni sürüm için ödeme yapmanız gerekiyor" şeklinde genel olarak bu tarz yorumlar yapıldı.

15 Mart itibari ile çıkan GTA V yeni sürümüne sahip olmak isteyen oyuncular kırk dolar gibi fiyatı ödemeleri gerekiyor.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.