Yorum Gizleme Özelliği Instagrama Geliyor

Popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, kullanıcılarının uzun bir süredir bildiği bir özellik olan yorum gizleme özelliği Instagram'a geliyor. Meta'nın bu özelliği getirmesinin nedeni saldırgan yorumların önüne geçmek olduğu da gelen bilgiler arasında.

En çok saldırgan içeriklere maruz kalabileceğimiz alanlardan biri sosyal medya platformlarıdır. Meta, bu durumun önüne geçebilmek adına saldırgan olan yorumları engelleme özelliğini geliştirme aşamasında. Yorum kontrol seçeneği ile beraber birçok kötü yorumun engellenmesi planlanıyor.


Post paylaşan kişi yorumları görebilecek ancak başka Instagram kullanıcıları göremeyecek bunun yanında saldırgan olduğunu düşündüğünüz kelimelerle de bir liste hazırlayabilme şansı olacak.

Kendi profiliniz için neyin hakaret içerikli yorum olup olmadığının kararını siz vereceksiniz. Bir diğer güncelleme hikaye kısmı için geliyor. Hikaye paylaşan kişinin çevrimiçi olup olmadığını görebileceksiniz.

Meta'dan gelen son bildirilere göre Instagram'da hikayeler ve mesajlar kısmında üç boyutlu avatarların geleceği bunun yanı sıra Facebook, Messenger içindeki avatarların güncel hale getirileceği.

Meta'dan gelen bir diğer bildiriye göre gelen avatarların görünüşleri içinde engelli bireylere daha çok alan verileceği. Kullanıcılar avatar seçiminin yanında kendi avatarlarını oluşturabilme fırsatları da olabilecek.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.