M2 İşlemciler İle Güncellenecek Mac Modelleri Belli Oldu

WWDC 2022 konferansında sahneye çıkan Apple, M2 işlemcisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu tanıtım ile yeni nesil olacak Mac'ler için temel adımlar atılmış oldu. 

2020 yılının sonlarına doğru Apple firması Mac cihazlarına kendi üretimi işlemcilerini yerleştirmeye başladı. Yakın bir tarihte ise Apple, tüm Mac cihazlarını Apple Silicon işlemcilerine geçiş yapacak. İkinci nesil M2 işlemciler geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen WWDC 2022 teknoloji konferansında tanıtımı yapıldı. M2 işlemcilerinin tanıtımının yanı sıra yeni çıkacak MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin tanıtımını da yaptı. Tanıtılan modellerin ikinci nesil işlemcili versiyonları önümüzdeki sene satışa sunulacak.


Apple ile iç içe olan kaynakları ile bilinen popüler analist Mark Gurman ikinci nesil işlemcilerle ilgili olarak Power On haber bülteninde  işlemcilerin M2, M2 Pro, M2 Max, M2 Ultra, M2 Extreme işlemcilerin bulunacağı modellerin satışa sunulacağını belirtti.

Yeni Nesil İşlemcilerle Çıkacak Modeller

  • M2 işlemcili Mac Mini
  • M2 Pro işlemcili Mac Mini
  • M2 Pro ve M2 Max işlemcili (14/16 inç) MacBook Pro modelleri 
  • M2 Ultra ve M2 Exstreme işlemcili Mac Pro

Apple'ın daha önceleri M3 işlemcisini içerisinde barındıracak bir iMac modelinin üstünde çalıştığını belirten Gurman, ikinci nesil M2 işlemcilerini iMac ve Mac Studio cihazlarında atlayabileceğini söyledi. Kendi üretimi işlemcilerine geçişi neredeyse tamamlayan Apple, yüksek olasılıkla yeni nesil işlemcilerini bünyesinde barındıran Mac Pro modelli cihazını bu sene içerisinde güncelleyerek satışa sunacak. Bunların yanı sıra M2 Exstreme işlemcili MacBook Pro, performans açısından Apple'ın en güçlü modeli olacağı belirtildi.

Kaynak: https://9to5mac.com/2022/06/26/gurman-new-m2-macs-in-development/

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.